[UPDATE - Raspuns oficial Vodafone Romania] - Vodafone Timișoara incheie un abonament unei familii de surdo-muți, fara ca aceștia sa-l doreasca de fapt

Stiri Telefoane Vodafone

Publicat: Miercuri 16-Sep-2015 10:20:46 - Autor: Claudiu Sima - Afisat de: 2482 ori
Daca anterior aflam despre un scandal marca Telekom in Timișoara, iata ca acum este și randul unei pațanii ce s-a desfașurat in tabara Vodafone, tot in orașul de pe malurile Begai. Mai precis, aflam despre problema intampinata de o familie de surdo-muți ce a vizitat un magazin Vodafone pentru a-și incarca cartelele.
 
Vodafone Timișoara încheie un abonament unei familii de surdo-muți, fara ca aceștia sa-l doreasca de fapt

Potrivit informațiilor dezvaluite, cei doi au venit la magazinul in cauza cu 50 lei și cu o mica hartie pe care erau trecute numerele de telefon ce aveau sa fie incarcate fiecare cu cate 4 euro. Deși lucrurile pareau a fi destul de simple in acest caz, se pare ca totul a luat o intorsatura nefericita pentru ei in momentul in care angajații Vodafone le-au incheiat abonamente.
 

Situația ne este prezentata de catre fiica celor doi prin intermediul clipului video de mai sus realizat de publicația Viptim.ro. Cu toate ca Vodafone are in portofoliu un astfel de abonament destinat persoanelor cu deficiențe, vazand declarațiile din clip, nu credem ca persoanele in cauza au venit in magazin cu intenția de a-și face un asemenea abonament.

Totuși, reprezentații magazinului Vodafone din Timișoara, sugeraza faptul ca cei doi au fost de acord cu oferta prezentata și au semnat ulterior contractul. Aflam totodata ca fiica acestora a facut reclamații atat la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, cat și la Vodafone. Ramane sa vedem cum va evolua acest caz, și ce masuri va lua Operatorul.

[UPDATE] - Am solicitat o reacție oficiala din partea Vodafone Romania, iar reprezentanții acestora ne-au comunicat urmatoarele: “Dorim sa oferim tuturor utilizatorilor nostri cea mai buna experienta in reteaua Vodafone si, in situatia prezentata de dumneavoastra, am ajuns la o solutie favorabila clientului. Solicitarea initiala a  utilizatorului a fost rezolvata cu succes, proces in care nu s-a pierdut nimic din punct de vedere al creditului initial. Intre timp, in urma unui nou dialog cu utilizatorul, am decis, de comun acord, revenirea de la abonamentul solicitat de client, la utilizarea Cartelei Vodafone”. 




Ceilalti au citit si: