41% dintre angajatii romani sunt analfabeti digital, 83% nu au competente digitale suficiente, conform unui studiu european

Stiri Telefoane Sociale

Publicat: Sâmbata 28-Iun-2014 22:50:39 - Autor: Radu Iorga - Afisat de: 747 ori
Desi Romania are printre cele mai bune conexiuni la Internet de pe glob, stam mereu bine la olimpici la informatica si hackerii abunda, nu toata lumea e la fel de docta pe partea de IT la nivelul populatiei. Un studiu european arat[ ca 41% dintre angajatii romani sunt analfabeti digital.
 
41% dintre angajatii romani sunt analfabeti digital, 83% nu au competente digitale suficiente, conform unui studiu european
 

83% dintre angajati nu au competențe digitale suficiente, iar numarul celor care nu au utilizat niciodata Internetul e dublu fata de media europeana. In Europa 39% dintre angajati si potentiali angajati detin competente digitale insuficiente si doar 14% nu poseda deloc abilitati digitale. E interesant de remarcat faptul ca numarul de persoane care folosesc Internetul cel putin o data pe saptamana in UE a crescut de la 60% la 72% incepand cu 2010.

La nivelul UE, jumatate din populatie a cumparat online si a interactionat cu administratia publica prin e-guvernare. In Romania doar 8.3% din populatie a cumparat online si 5% din populatie a interacționat cu administratia publica via Internet. Solutia la problemele de mai sus este evidenta: cresterea numarului de cursuri de informatica sau macar educarea cu privire la principiile de baza ale utilizarii Internetului in scoli.

Eventual se pot pregati cursuri si pentru cei mai avansati in varsta.




Ceilalti au citit si: