Iaurtul - un aliment care ne apara

Voturi: 150 |   Voteaza

Nutritionistii repeta tot mai des cuvantul magic: Iaurt!

De altfel, este demonstrat ca iaurtul este un fel de mana cereasca. Un aliment al zeilor. În iaurtul preparat din lapte si culturi de bacterii se afla o microflora probiotica. Adica, in iaurtul fara conservanti sau alte adaugiri exista niste microbi buni, care omoara microflora rea din intestinul gros.

Cu alte cuvinte, contine sisteme probiotice, probiotic insemnand “pentru viata". Microbii cu roluri pozitive din iaurt se razboiesc si trebuie sa invinga bacteriile de putrefactie ce produc toxine in intestinul gros, ce astfel este agresat de substante cancerigene. Iaurtul este si un antrenor talentat al sistemului imunitar, el mobilizand armata de autoaparare a organismului. Tot acest personaj binefacator numit iaurt scade colesterolul rau. De aceea, este recomandabil ca omul sa consume zilnic iaurt, chefir, lapte batut si alte lactate obtinute prin fermentatie.


Rolul enzimelor

Enzimele anima toate procesele din organism, sunt catalizatorii reactiilor care construiesc sau demoleaza elementele organismului. Pentru a ne completa zestrea de enzime trebuie sa mancam fructe si legume proaspete, care contin peste 90% apa vie. Enzimele se dezactiveaza atat la temperaturi scazute, dar si la cald, la peste 40 de grade.

Enzimele se strica si daca alimentele sunt tinute in frigider si daca sunt prelucrate cu foc.

Atunci se pune intrebarea: trebuie aruncate aragazele si frigiderele? Evident ca nu!

Frigiderul si aragazul sunt componente indispensabile omului modern. Dar omul nu trebuie sa manance doar mancare tratata termic sau mancare congelata.







CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII