Acordarea primului ajutor in durerea precordiala, angina pectorala

Voturi: 165 |   Voteaza

Durerile precordiale, frecvente circa un an dupa instalarea unui infarct miocardic - studiu

Aproximativ 1 din 5 pacienti care au suferit un atac de cord, vor mai prezenta dureri precordiale circa un an de la acest eveniment, arata un studiu.

Eliminarea durerilor precordiale sau "anginei", este scopul esential in ceea ce priveste supravegherea si tratarea unui pacient care a suferit un infarct miocardic, prevalenta durerii precordiale la un an dupa infarct sau factorii de risc relevanti nefiind deocamdata necunoscuti, dupa cum au notat dr. Thomas M. Maddox de la Denver Veterans Affairs Medical Center, Colorado, impreuna cu colaboratorii sai.

In studiul lor, in care au fost inclusi 1957 pacienti care au suferit un atac de cord, ei au aflat faptul ca 389 de subiecti sau 20 procente au afirmat ca au suferit de angina pectorala circa un an dupa infarctul miocardic.

24 de pacienti, adica 1,2 procente, au raportat dureri in piept in fiecare zi, 59 (3procente) au declarat dureri saptamanale iar 306 (15,6 procente) au raportat dureri mai rar de o data pe saptamana.

Pacientii care au suferit de angina pectorala la un an dupa infarctul miocardic s-a constatat ca aveau varste mai tinere, fiind barbati necaucazieni cu antecedente de angina pectorala si anterior, o operatie de bypass cardiac si care au prezentat angina pectorala recurenta inca din timpul spitalizarii pentru infarct miocardic, au aflat oamenii de stiinta.

Pacientii din aceasta categorie, a celor cu dureri precordiale timp de circa 1 an post-infarct, au fost mai susceptibili si sa continue sa fumeze dupa evenimentul cardiac, sa faca o interventie chirurgicala pentru restabilirea circulatiei sangvine normale la nivel cardiac dupa spitalizare, precum si sa prezinte simptome depresive nou asociate si persistente, au mai aflat ei.

Studii viitoare tintesc identificarea factorilor de risc asupra carora se poate interveni pentru a evita instalarea anginei pectorale post-infarct miocardic, factori precum depresia si fumatul, acest lucru fiind esential pentru atenuarea crizelor de angina si controlarea viitoarelor posibile manifestari cardiace la pacientii care au suferit deja un infarct miocardic, au concluzionat Maddox si colaboratorii sai.







CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII