Stilul de viata sedentar

Voturi: 64 |   Voteaza

Daca stilul tau de viata este unul sedentar trebuie sa stii ca acesta poate dauna grav sanatatii mai mult decat ai crede tu. Iata care sunt acele probleme care iti pot agrava sanatatea daca tu ai un stil de viata sedentar. Sedentarismul este considerat de mult ca fiind principalul inamic al siluetei tale pentru ca daca vei sta toata ziua lenevind in pat kilogramele tale nu vor disparea de la sine.

Recent s-a efectuat un studiu care arata tuturor cat de importanta este miscarea in viata noasta pentru a nu ne agrava mult prea mult sanatatea. Daca vei practica cel putin o ora de activitate fizica pe zi, iti vei prelungi viata cu inca 6 ani.
Stilul sedentar
Diabetul
Trebuie sa stii ca lipsa activitatii fizice are un rezultat foarte vizibil si acela este luarea in greutate si uite asa greutatea mult prea mare duce la diabet. O multime de oameni pot avea parte de aceasta afectiune fara ca macar sa fie constienti de acest lucru. Printre simptomele pentru diabet se numara setea, urinarea frecventa, starile de oboseala si ranile care se vindeca foarte greu.

Cancer de colon
Activitatea fizica redusa poate duce la o functionare inceata a organismelor, de la creier pana la sistemul circulator. Constipatia apare atunci cand sistemul digestiv nu mai merge asa cum trebuie iar asta duce la expunerea colonului catre toxinele cu posibil efect cancerigen.

Depresie
Unele studii au aratat ca activitatea fizica poate fi foarte buna in tratarea depresiei si uneori poate sa o intreaca si pe cea pe baza de medicamente. In general, activitatea fizica stimuleaza functiile creierului si influenteaza starile emotionale.CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII