Sentimente amestecate

Voturi: 151 |   Voteaza

sentimente amenstecateDumneavoastra si partenerul aveti sentimente amestecate in legatura cu sarcina, asa ca sa nu fiti surprinsi daca, pe langa entiziasmul si emotia pe care le simtiti, uneori sunteti deprimata. Incercati sa fiti toleranta si sa intelegeti toate sentimentele negative; ele vor disparea, probabil, dupa nastere.

Cea mai buna modalitate de a risipi toate grijile pe care le-ati putea avea, legate de bebelus sau de rolul de parinte, este de a vorbi deschis cu cei din jur. Va ajuta, de asemenea, sa aflati cat mai multe despre sarcina, pentru a intelege modificarile care apar.

E cat se poate de firesc ca starea dumneavoastra de asteptare si de emotie sa fie intunecata, uneori, de ganduri mai negre. S-ar putea sa va faceti griji daca veti iubi destul bebelusul, dar, dupa ce acesta se va naste, iubirea va aparea si va creste. S-ar putea sa va deprime si modificarile siluetei si pot aparea chiar resentimente fata de bebelus fiindca va supune corpul la asemenea solicitari. Dar cele mai multe modificari neplacute dispar dupa nastere, iar prin exercitii va veti recapata silueta.

Fatul devine o realitate atunci cand il vedeti prima data pe ecranul ecografului. S-ar putea sa fi fost chiar gelos pana acum pentru interesul care i se acorda, dar va vor cuprinde emotiile si veti nutri cele mai bune sentimente fata de viitorul vostru bebelus. Daca sunteti ingrijorat din motive financiare, incercati sa va planificati bugetul.

E normal sa va simtiti emotionati de aparitia bebelusului, sa fiti ingrijorati ca nu sunteti inca pregatiti sa deveniti parinti. Daca va faceti griji referitoare la travaliu si nastere, informati-va cat mai bine despre ele si incepeti sa faceti exercitii de respiratie si gimnastica, astfel incat sa va simtiti cat mai stapani pe situatie.

O buna modalitate de a invinge nelinistile firesti legate de venirea pe lume a unui copil este inceperea unui curs prenatal. Puteti alege un curs introductiv, de exemplu despre modalitatile de mentinere a sanatatii pe perioada sarcinii, cursurile propriu-zise incepand cu 8-10 saptamani inainte de nastere. Diferitele cursuri aprofundeaza aspecte variate ce va pot deconecta de la alte griji.

Multe mamici isi fac griji pentru fatul lor si vor sa aibe siguranta ca bebelusul va fi normal. Statisticile arata ca sansele ca bebelusul sa prezinte anomalitati sunt extrem de mici, iar daca dumneavoastra v-ati asigurat ca stilul de viata ales nu il afecteaza, nu aveti de ce sa va faceti griji. Mai mult, incepand cu saptamana a 13-a de sarcina, cand organele interne ale fatului sunt formate, e putin probabil ca ceva sa rau sa se mai intample.

Puteti gasi aici mai multe articole despre sarcina.

Autor: Negulescu Alexandra bebehelp.ro



Sursa: Mamicamea.ro



CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII