Reguli de igiena intima

Voturi: 80 |   Voteaza

In ziua de astazi foarte putine femei isi fac timp pentru a-si ingriji zona genitala iar atunci cand o fac foarte multe greseli. Vaginul este plin de bacterii bune, care-l curata si-l protejeaza in mod natural iar acest echilibru foarte fragil poate fi lesne stricat prin spalari repetate. Totusi, regulile corecte indicate de medici sunt de obiecei foarte simple.

Igiena intimaApa calda si un sapun cat mai delicat
Cu exceptia zilelor in care mentruatia isi face de cap, cel mai bine este sa te speli cu apa calduta si sapun cu pH neutru de fiecare data cand folosesti toaleta. In perioada mentruatiei poti practici o toaletare mult mai riguroasa pentru ca sangele care curge constituie un mediu foarte bun microbilor. Dupa cum stie orice femeie, hartia igienica se foloseste prin miscari fata-spate pentru a nu patrunde microbi in vagin. Incearca sa eviti folosirea sapunurilor si gelurilor de curatare antibacteriene pentru ca pot distrug flora bacteriana protectoare.

Nu este indicat sa iti faci spalaturi vaginale
Nu de foarte mult timp s-a impamantenit ideea ca spataturile vaginale te curata de orice mizerie. Nimic mai fals. Vaginul se curata singur si chiar nu necesita ajutor din exterior doar in cazuri exceptionale.

Cateva sfaturi foarte utile

  • Spala-te inainte si dupa fiecare act sexual.
  • Foloseste de fiecare data un prosop curat.
  • Nu folosi sapunurile puternic parfumate pentru ca pot fi iritabile.
  • Nu intoduce in vagin otet, zeama de lamaie sau sapun pentru a curata zona ci mai degraba mergi la un medic specialist in momentul in care observi ca ai scurgeri vaginale anormale.
  • Tamponul intern ar fi indicat sa il schimbi odata la patru ore si numai in locurile unde dispui de apa si sapun pentru a te spala pe maini.


CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII

Vizitator
09/04/2013, 15:41
Am sa tin cont de acest sfat.