Cele 4 tipologii feminine asociate manifestarilor premenstruale

Voturi: 156 |   Voteaza

seductia0163.jpgSpecificul acestor tipologii nu se evidentiaza doar in perioada premenstruala; in realitate, este vorba despre existenta unei afinitati rezonatorii a femeilor cu energia subtila caracteristica fiecarei 4 perioade din ciclul lunar feminin. De aici putem desprinde cateva concluzii cu caracter practic, si anume:

1. Fiecare femeie trebuie sa-si constientizeze comportamentul, precum si starea care survine (de obicei, in mod repetat) in perioada premenstruala, pentru a putea stabili careia din cele 4 tipologii ii apartine.
2. Odata stabilita tipologia ea va trebui sa urmeze recomandarile indicate pentru echilibrarea starii sale in perioada premenstruala.
3. Va trebui sa acorde o atentie deosebita acelei perioade a ciclului menstrual care corespunde tipologiei sale, astfel:

1. Femeile din prima tipologie vor urmari sa-si asigure din timp un aport armonios de glucide care sa provina din alimente naturale si sa aiba in vedere o cat mai buna regenerare vitala, mai ales in perioada 1 a ciclului lor lunar. 2. Femeile din cea de a doua tipologie vor evita deficitul de progesteron, actionand din timp prin ingerarea plantelor care stimuleza producerea acestui hormon, administrate chiar din perioada a doua, cand predomina in mod natural de hormoni estrogeni. 3. Femeile din cea de a treia tipologie vor actiona prin intermediul terapiei indicate in perioada premestruala, adaugand plante estrogenice, stimulente si euforizante, administrate chiar in perioada 3. 4. Femeile din cea de a patra tipologie vor folosi in mod frecvent plante cu proprietati diuretice, cum sunt coada calului, matasea de porumb, radacina de pir sau cozile de cirese.
4. In functie de tipologia feminina individuala, vor fi alese apoi plantele adecvate tipologiei care vor fi atunci folosite in mod corespunzator, in functie de perioada pentru care sunt indicate.

Descrierea celor 4 tipologii feminine associate manifestarilor premenstruale

TIPOLOGIA 1

Primul comportament feminin este caracterizat de un apetit crescut fata de dulciuri. Din punct de vedere fiziologic, organismul reactioneaza imediat si foarte intens la scaderea nivelului de glucoza din sange, fenomen care survine adeseori in perioada premestruala. Pentru femeile din aceasta categorie consumul de dulciuri si de alimente considerate dulci este o necesitate vitala. Astfel, ele vor resimti acut nevoia de dulciuri, datorita hipoglicemiei ce apare cu putin timp inainte de declansarea menstruatiei. Hipoglicemia determina, de asemenea, si aparitia unor tulburari specifice (astenia, palpitatiile si migrenele).

TIPOLOGIA 2

Cel de-al doilea tip de comportament este caracterizat de o sensibilitate marita fata de predominanta hormonilor estrogeni in raport cu cei progestogenici. Femeile din aceasta tipologie prezinta hipersensibilitate, intoleranta, irascibilitate, tensiune nervoasa accentuata, chiar agresivitate (adeseori pe fundalul unui psihic caracterizat de o stare accentuate de anxietate). Este important sa precizam ca nu secretia predominanta de estrogen este cauza acestui tip de comportament, ci deficitul de hormoni progestogenici, care face ca raportul estrogeni/progesteron sa prezinte un dezechilibru serios (chiar sever).

TIPOLOGIA 3

Este un comportament caracterizat de o sensibilitate crescuta la predominanta secretiei de progesteron. Asemeni situatiei anterioare, nu este vorba despre o secretie excesiva de progesteron, ci de un dezechilibru serios intre secretiile de progesteron si cele de estrogeni. Stiind ca estrogenii sunt direct repsonsabili de mentinerea unei dipozitii preponderent active si de stimulare a functiilor mentale, femeile din aceasta categorie prezinta dispozitii sumbre si ezitante, o slabire a memoriei insotita de desincronizarea generala dintre intentie si realizare, incapacitate decizionala si accentuata tendinta depresiva care determina, la unele dintre ele, tendinta de a plange si de a fi profund deprimate, chiar in cazul unor probleme extreme de marunte.

TIPOLOGIA 4

Este un comportament caracterizat de o retentie accentuata de lichid la nivelul tesuturilor. Fluctuatia ratei de secretie a hormonilor estrogeni cauzeaza acest fenomen, care, la randul sau, este responsabil de starea de supraponderalitate care tinde sa se instaleze. Ca urmare, femeile din aceasta categorie prezinta o crestere corporala relativ brusca, descrisa in mod subiectiv prin expresia “mai am putin si imi plesneste pielea”. Simultan, apre o tendinta accentuata catre inactivitate si odihna excesiva (chiar lene). De obicei, ele pot inregistra in perioada premenstruala, o acumulare accentuata de lichide (aproximativ 3l).

Extras din rev. Elixirium nr. 13

Sursa: Seductiatrupului.ro



CITESTE SI DESPRE:

COMENTEAZA

COMENTARII