Arhetipul barbatului cu ochi de foc

Voturi: 155 |   Voteaza

Magnetismul privirii lui este irezistibil! Dacă eşti femeie şi se uită la tine un astfel de bărbat, simţi cum din ochii lui pleacă mii de săgeţi de foc ce pătrund în inima ta, iar trupul îţi este cuprins brusc de o căldură plăcută, chiar...orgasmatică. Sub privirea lui simţi că te naşti într-un chip nou, metamorfozându-te, şi că arzi de iubire. Acest tip de bărbat are puterea de a trezi focul pasiunii în femeia pe care o iubeşte.

Are o inteligenţă sclipitoare, iar prezenţa lui, de asemenea strălucitoare, este remarcată imediat. Are un succes rapid în planul social în tot ceea ce îşi propune, întrucât posedă o mare putere de a acţiona şi de a se focaliza. Nu se teme de refuzul unei femei, iar micile capricii ale acesteia chiar îl provoacă să meargă mai departe.

Îi place să trăiască orice moment la intensitate maximă. Un autocontrol exemplar şi o mare putere de transformare lăuntrică îi permit, de asemenea, o evoluţie spirituală rapidă. Are un curaj extraordinar şi deosebite aptitudini de conducător. Din această categorie fac parte hipnotizatorii celebri şi marii comandanţi de oşti.

plante care amplifică rezonanţa cu calităţile fierbinţi ale acestui arhetip masculin:

Busuiocul (Ocimum Basilicum) este o plantă masculină guvernată de Marte, care amplifică energia subtilă a focului în multiplele sale aspecte: focul iubirii, focul pasiunii, focul inteligenţei şi focul aspiraţiei spirituale. Este explicabil astfel efectul profund purificator (prin arderea impurităţilor) şi de intensificare a strălucirii aurice pe care busuiocul îl are, efect folosit în popor pentru a ţine la distanţă spiritele rele. Busuiocul este recomandat bărbaţilor reci, care se tem să se deschidă afectiv sau erotic faţă de femeia iubită, care au - pe un fond psihic caracterizat de anxietate sau ataşamente- probleme digestive sau respiratorii.

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă care amplifică mult rezonanţa cu energia subtilă a focului, trezeşte puterea de a acţiona şi creşte curajul. Este indicat bărbaţilor care nu au capacitatea de a se mobiliza sau care sunt distanţi şi protocolari, ascuzându-şi vulnerabilitatea sub masca unei răceli afective.

Păducelul (Crataegus oxycantha), plantă guvernată de Marte, facilitează sublimarea tendinţelor violente (iritare, mânie) şi transformarea lor în iubire plină de căldură. Este indicat bărbaţilor care s-au închistat după ce au suferit un eşec sentimental şi, eventual, au dezvoltat pe fondul acestei experienţe amare tulburări cardiovasculare (mai ales palpitaţii, tahicardie, hiper/hipotensiune).

Măghiranul (Origanum majorana) este o plantă masculină care încălzeşte. Armonizează în fiinţă energia subtilă a focului, mai ales la nivel mental, şi este recunoscută pentru efectul ei sedativ, calmant, analgezic. Este recomandat bărbaţilor deprimaţi, contractaţi de durere (fizică sau psihică). În numeroase tradiţii există credinţa că alină suferinţele şi aduce fericire.

Un mic secret

plantele prezentate în acest articol pot fi folosite nu numai de către bărbaţii care vor să-şi trezească anumite calităţi specifice unui arhetip masculin, ci şi de către femeile care intenţionează să atragă, prin rezonanţă, bărbaţi ce aparţin arhetipului respectiv!
după rev. Yoga Magazin nr. 19

CITESTE SI DESPRE: