În trei ani numărul dispozitivelor mobile care suportă aplicaţii pentru afaceri ar putea creşte până la trei miliarde la nivel global

Categorie: IT si C

Bucuresti 18 Aprilie 2010
Specialiştii estimează că până în 2013 numărul dispozitivelor mobile inteligente (aşa numitele smartphone-uri şi tablete) va ajunge la trei miliarde la nivel global.

Tendinţa globală de mobilizare a afacerii se face simţită şi la nivel local, companiile investind tot mai mult în tehnologii noi de comunicaţie, bazate pe funcţii care permit flexibilitatea procesului decizional. În acest context, SAP, liderul mondial de aplicaţii software pentru afaceri, îşi propune să creeze o gamă tot mai largă de aplicaţii mobile, proiectate pentru oamenii de afaceri care îşi doresc acces permanent la bazele de date şi la sistemele informatice de la birou.

Dispozitivele mobile devin tot mai mult instrumente de administrare a afacerii cu un grad de eficienţă similar PC-urilor. În plus, numărul angajaţilor care vor utiliza telefoanele inteligente şi tabletele va ajunge la 1,2 miliarde în trei ani. Un procent de 90% dintre directorii departamentelor IT iau în calcul dezvoltarea aplicaţiilor pentru dispozitivele mobile în viitorul apropiat, iar 50% dintre organizaţii plănuiesc să implementeze astfel de aplicaţii în următoarele 12 luni (conform unor studii ale Gartner şi Forrester Research, companii ce realizează studii de piaţă şi analize ale industriilor IT&C la nivel mondial).
“În ritm cu creşterile din rândul achiziţiei de dispozitive portabile inteligente, creşte şi cererea pentru soluţii software de afaceri suportate de aceste dispozitive. Mai mult decât atât, modelele disponibile sunt în continuă schimbare, înregistrând un grad sporit de diversitate şi inovaţie. Cerinţele managerilor pentru mobilitate şi flexibilitate în administrarea afacerilor sunt tot mai mari şi, în mod evident, dezvoltatorii de aplicaţii trebuie să ţină cont de noul stil de viaţă al acestora, oferindu-le acces securizat la informaţiile din companie, oricând, oriunde şi pe orice dispozitiv.”, consideră Valentin Tomşa, directorul general SAP România, filiala locală a liderului mondial de aplicaţii software pentru afaceri.
Soluţiile pentru afaceri disponibile pe dispozitivele portabile urmăresc în primul rând să crească productivitatea utilizatorilor din toate departamentele şi în special al celor axate pe vânzări. Specialiştii sunt de părere că, în general, cele mai eficiente vânzări sunt cele desfăşurate faţă în faţă, cu toate că în practică agenţii de vânzări dedică doar 26% din timp vânzărilor directe; restul timpului este dedicat pregătirii, drumului şi chestiunilor administrative. O aplicaţie de genul Sybase Mobile Sales pentru SAP CRM (Customer Relationship Management), de exemplu, poate mări timpul petrecut de agenţii de vânzare faţă în faţă cu clientul cu până la 29%, oferindu-le informaţii critice în timp real şi la momentul potrivit.
Proiectate atât pentru utilizatorii standard de telefonie mobilă, cât şi pentru oamenii de afaceri, aplicaţiile SAP pentru dispozitivele portabile pot fi utilizate inclusiv în modul offline, astfel încât utilizatorii pot efectua o multitudine de operaţiuni, fie că sunt conectaţi, fie că sunt deconectaţi de la sistemele sediului central. Platforma Sybase Unwired Platform, care alimentează aplicaţiile mobile, permite utilizatorilor să acceseze, să reconfigureze şi să personalizeze rapid informaţiile.

„Soluţiile mobile pentru afaceri sunt indispensabile atât în marketing, vânzări şi asistenţă clienţi, precum şi pentru activitatea managerilor. Utilizarea dispozitivelor portabile duce în cele din urmă la o valoare crescută a afacerii, iar posibilitatea de a accesa datele companiei de oriunde economiseşte timp şi bani, garantând procese de afaceri continue. Concret, beneficiile sunt vizibile la nivelul conectivităţii angajaţilor, în eficienţa crescută a vânzărilor, în îmbunătăţirea serviciilor pentru clienţi, în reducerea întârzierilor şi a costurilor prin colectarea sau transcrierea mai rapidă a informaţiilor.”, concluzionează Valentin Tomşa.
Stire din categoria: IT&C
Date de contact
Project Manager – MORE THAN PUB
Str. Dr. Mihail Petrini nr.15, Sector 5
Mobil: 0749.155.504
www.morethanpub.ro


silvia.popescu@morethanpub.ro