Lumen Cartea Stiintifica: selectie de carte pentru finantare catre ANCS 2011

Categorie: Arta si Cultura

Iasi 14 Iulie 2010
Iulie 2011: Editura Lumen anunta prelungirea termenului de depunere a propunerilor de volume stiintifice din cadrul Programului Lumen Cartea Stiintifica pana in data de 20 iulie 2011.

In perioada 1 aprilie – 1 iunie 2011 Editura Lumen a desfasurat procesul de selectie de carte pentru publicare finantata in cadrul Programului Lumen Cartea Stiintifica. Pentru a veni in intampinarea autorilor Editura Lumen a hotarat prelungirea termenului de depunere a volumelor pana in data de 20 iunie 2011, timp in care autorii sunt asteptati sa-si depuna propunerile de volume pentru programul Lumen Cartea Stiintifica

Volumele selectate vor fi propuse spre finantare catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) in functie de specificul volumelor si in acord cu metodologia de finantare ANCS pentru anul 2011.

La fel ca si in anii precedenti, Editura Lumen desfasoara o selectie deschisa a volumelor stiintifice ce urmeaza a fi propuse spre finantare catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

In cadrul Programului Lumen Cartea Stiintifica, in acord cu metodologia ANCS pentru programul „Subventionarea literaturii tehnico-stiintifice”, domeniile de referinta sunt:

- matematica si stiintele naturii
- stiinte ingineresti
- stiinte socio-umane
- stiintele vietii si ale Pamantului (inclusiv mediu)
- stiinte agricole (agricultura, silvicultura, calitate si siguranta alimentara)
- stiinte medicale

Metodologia pentru anul 2011 este disponibila pe site-ul ANCS

Pentru procesul de selectie in cadrul programului Lumen Cartea Stiintifica sunt necesare trimiterea catre Editura Lumen, la adresa prlumen@gmail.com urmatoarele:

- Curriculum Vitae
- Scrisoare de intentie
- Prezentarea volumului (in aproximativ 3-4 pagini)
- 2 referinte pentru volumul propus
- Cuprinsul volumului propus spre selectie
- Volumul integral si selectia unor fragmente semnificative din volumul propus pentru evaluare
- Declaratie pe propria raspundere cu privire la drepturile de autor asupra materialului propus
- Declaratia autorului ca lucrarea sau parti din aceasta nu au fost finantate partial sau integral in cadrul unor contracte pentru proiecte derulate din fonduri publice

Totodata anuntam potentialii autori ca propunerea spre finantare nu implica in mod automat si acceptarea de catre institutia abilitata. In cazul in care un volum este acceptat la finantare, ANCS poate finanta doar partial aparitia volumului, caz in care, alaturi de Editura Lumen si ANCS, este posibil sa fie necesar a fi cooptati alti finantatori privati (conform legii este exclusa dubla finantare publica).

Propunerile editoriale insotite de documentele mai sus amintite sunt asteptate la adresa de e-mail prlumengmail.com cu mentiunea „PENTRU LUMEN CARTEA STIINTIFICA”.

Pentru mai multe informatii va asteptam pe site-ul nostru www.edituralumen.ro sau la adresa de email prlumen@gmail.com.

Editura Lumen
Dr. Antonio Sandu
Valentina Turcan
Stire din categoria: Arta/Cultura
Date de contact
Antonio Sandu
0740151455

prlumen@gmail.com
www.edituralumen.ro