In Anul 2011 Public la Editura Lumen

Categorie: Arta si Cultura

Iasi 25 Februarie 2010
Iasi februarie 2011 – V-ati propus pentru anul 2011 sa publicati un volum stiintific Aveti un articol de cercetare si doriti sa-l faceti cunoscut in lumea academica Sunteti pasionat de literatura si aveti un manuscris inedit Pentru toate aceste intrebari raspunsul este “Lumen”. Editura Lumen in parteneriat cu Asociatia Lumen si Centrul de Cercetari Socio-Umane Lumen anunta Strategia Editoriala Lumen pentru anul 2011. La fel ca si in anii precedenti, in anul 2011 va oferim o gama de servicii si programe editoriale de cea mai buna calitate.

Daca anul 2011 este anul in care doriti sa publicati pentru prima data sau deja aveti experienta in acest domeniu si doriti sa va continuati cariera in acest sens, atunci Editura Lumen va asteapta cu servicii editoriale de cea mai inalta calitate. Va punem la dispozitie programe editoriale care se potrivesc perfect planificarilor Dumneavoastra stiintifice, academice sau culturale pe anul 2011.
Programul de Promovare a Cercetarii, cu o vechime de peste 7 ani, se adreseaza tinerilor cercetatori din Romania cat si din strainatate. Acest program cuprinde patru sectiuni principale: Lumen Tineri Cercetatori, Lumen Trepte catre Excelenta, Lumen Microcercetari si Lumen Academic. Fiind un program bazat pe principiul cofinantarii, Asociatia Lumen acopera pentru cele mai valoroase volume pana la 50% din costurile editoriale.
Pentru sectiunea Tineri Cercetatori sunt asteptate lucrari de specialitate in domeniul stiintelor umaniste, stiintelor sociale, drept si stiinte juridice, stiintelor juridice si administrative, stiinte politice si studii europene,etc. Perioada de selectie pentru sectiunea Tineri Cercetatori este cuprinsa intre 1 martie si 1 aprilie 2011, cu publicare in iunie-octombrie 2011, si a doua perioada intre 1 octombrie si 1 decembrie, cu publicare in ianuarie - martie 2012.
Pentru sectiunea Lumen Microcercetari sunt asteptate studii si rapoarte, referate sustinute in cadrul programelor doctorale etc. care sa prezinte ipoteze, rapoarte partiale, rezultatele sau concluziile unor cercetari. Sunt admise eseuri sau alte tipuri de articole cu directa referire la domeniile programului (asistenta sociala, sociologia, politologia, psihologia, filosofia, stiintele juridice, stiintele economice, lingvistica, literatura, istoria, marketing-ul si comunicarea, studiile europene, jurnalismul si teologia) si evidenta calitate stiintifica. Perioada de selectie este cuprinsa intre 1 octombrie decembrie 2011, cu publicare in ianuarie – aprilie 2012.
In cadrul sectiunii Lumen academic vor fi selectionate lucrari realizate de cercetatori cu titlul stiintific de doctor sau cel putin putin inscrisi la doctorat provenind din universitati din tara sau strainatate, institute de cercetari sau alte institutii a caror activitate este dedicata cercetarii stiintifice. Prin exceptie in aceasta categorie vor fi acceptate lucrari ale cercetatorilor fara criteriul limitei de varsta. Lumen Academic se desfasoara in perioada 1 februarie – 15 martie si 1 august 31 septembrie, cu publicare in aprilie - iunie si octombrie - decembrie
In cadrul sectiunii Trepte catre Excelenta sunt asteptati sa participe tineri cercetatori din mediul universitar, preuniversitar sau de cercetare cu varsta de pana la 35 de ani, care nu sunt inscrisi la studii doctorale si nu au titlul stiintific de doctor. Sunt vizati in aceasta categorie in mod deosebit promovarea a proaspetilor absolventi de studii universitare sau a programelor masterale, care pot participa inclusiv cu lucrarile de licenta sau dizertatie, acestea fiind acceptate in cazul in care calitatea stiintifica si modul de redactare dovedesc maturitate intelectuala si valoare stiintifica deosebite. Perioada de selectie a materialelor este de pe data de 1 iunie pana pe 31 august cu publicare in perioada septembrie – decembrie. Pentru mai multe informatii cu privire la aceste programe va rugam vizitati pagina web a Editurii Lumen www.edituralumen.ro la sectiunea Programe Editoriale.
Programul Lumen Cartea de Cultura urmareste promovarea unui nivelul inalt de cultura prin: poezie, romane, lucrari de filosofie, studii privind problematica minoritatilor, albume colective contemporane, memorii culturale sau orice alt tip de lucrari care sa evidentieze cultura romaneasca in context european. Tirajul propus spre publicare cuprinde un numar de 500-1000 de exemplare in functie si de opinia autorului selectat si de estimarea de impact facuta de specialistii editurii noastre. In perioada 2007-2010 au fost finantate de catre AFCN 23 de titluri. Preselectia pentru Programul Lumen Cartea de Cultura se va desfasura in fiecare an dupa publicarea de catre AFCN a metodologiei pentru Programul Cultura Scrisa. Va rugam sa urmariti pagina web a Editurii Lumen
Programul National de Debut Literar Lumen este organizat de Editura Lumen in parteneriat cu Asociatia Lumen. La concurs sunt asteptati sa participe poeti, prozatori si eseisti cu varsta pana la 35 de ani care nu au debutat cu volum individual de autor. Promovarea tinerilor creatori, indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea, este o strategie pe termen lung a Asociatiei Lumen, in cadrul careia se deruleaza o serie de programe culturale, inclusiv editoriale, cum este si cel de fata. Pentru acest program pot fi propuse volume si lucrari scurte pe toata durata anului.
Selectia volumelor in sistem de cofinantare in cadrul Programului Editorial Preuniversitaria, se face doar pentru volume individuale, in perioada 20- 30 ale fiecarei luni, pentru materialele trimise intre 1 si 20 ale fiecarei luni. Publicarea volumelor din cadrul acestui Program se face fie in regim de print on demand (publicare exclusiv in regia autorului), asigurandu-se prioritate in publicarea volumului, si termene cat mai reduse pentru publicare, fie in regim de cofinantare, Editura Lumen putand acoperi pana la 50% din costurile editoriale in functie de impactul de piata estimat al volumului. (Autorii, cadre didactice a caror volume sau articole au un caracter stiintific pronuntat, pot sa propuna materialul spre analiza in cadrul altor programe a Editurii Lumen, unde conditiile de acceptare la publicare si serviciile editoriale oferite pot fi diferite. Rugam autorii interesati sa citeasca cu atentie paginile dedicate celorlalte Programe ale Editurii Lumen disponibile de asemenea pe site-urile noastre www.edituralumen.ro si www.edituralumen.com ). Selectia de materiale pentru acest program se desfasoara pe toata durata anului.
Programul Lumen Cartea Tehnica si Medicala este deschis cadrelor didactice universitare si doctoranzilor din domeniul tehnic si medical fiind echivalentul Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori pentru domeniile tehnice si medicale. Regulamentul de functionare a Programului este similar celui de promovare a Tinerilor Cercetatori cu obligativitatea suplimentara a existentei a cel putin un referent propus de autor care sa ateste validitatea stiintifica a textului propus spre publicare. Sunt exceptii de la acest criteriu cadrele didactice universitare care au titlul universitar de conferentiar, sau profesor, precum si lucrarile care reprezinta publicarea efectiva si integrala a unei teze de doctorat. Selectia de materiale pentru acest program se desfasoara pe toata durata anului.
De asemenea Editura Lumen ofera tuturor celor interesati o gama de Reviste Stiintifice si Culturale.
Revista de Cercetare si Interventie Sociala publica articole originale despre teorii, metode si raporte de cercetare, article referitoare la practici, precum si prezentari de conferinte cu privire la cercetarea in domeniul social. Scopul general al RCIS este de a prezenta cele mai bune de articole despre societatea contemporana si fenomenele actuale, in scopul imbunatatirii bazei de cunostinte si practici. Deoarece realitatea sociala este diversa si complexa, RCIS publica articole cu diferite traditii intelectuale, abordari ale practicilor, metode de cercetare si domenii de aplicabilitate cercetarilor. Lucrari publicate in RCIS vor reflecta aceasta diversitate. RCIS apare de 4 ori pe an in lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Pentru mai multe informatii cu privire la aceasta publicatie, termene si conditii de publicare va asteptam pe adresa web www.rcis.ro.
Revista Romaneasca pentru Educatie Multidimensionala este o publicatie de analiza stiintifica in domeniul educatiei avand scopul de a promova noi perspective multidisciplinare si transdisciplinare, teorii din domeniul pedagogiei sau andragogiei, metodologii educationale, noi dimensiuni cu privire la parteneriatul educational, educatia continua, strategii educationale, educatia si actiunea sociala precum si educatia speciala. Aceasta publicatie apare de trei ori pe an in luni aprilie, august si decembrie. Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati pagina web www.revistaramaneasca.ro.
Publicatia Postmodern Openings are misiunea de a promova excelenta stiintifica in randul tinerilor cercetatori. Ariile de interes sunt cele legate de stiintele sociale si umaniste, istori, marketing si comunicare, stiinte economice si adminsitrative etc. Articolele suspuse in atentia publicarii vor fi supuse procesului de Double Blind Peer Review. Postmodern Openings apare de 4 ori pe an in lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Pentru mai multe informatii cu privire la aceasta publicatie va invitam pe pagina web www.postmodernopenings.com.
Revista Centrul de Trening are scopul de a publica materiale din domeniul educa’iei continue a adultilor,programe, noi metodologii si instrumente de lucru, studii practice si teoretice, precum si implementarea de noi modele educationale. Revista Centrul de Trening apare de 4 ori pe an in lunile martie, iunie, septembrie si decembrie. Pentru mai multe informatii cu privire la aceasta publicatie va asteptam la adresa http://centruldetraining.ro/Journal/.
Revista de asistenta si mediere sociala publica articole in domeniul asistentei sociale si a medierii sociale, cu scopul de a promiva noi perspective, atat teoretice cat si practice in acest domeniu, metodologii, instrumente de lucru, studii de caz etc. Avem in vedere promovarea de modele de buna practica reprezentative pentru aceasta arie. Revista de Asistenta si Mediere Sociala apare de 2 ori pe an, in lunile mai si noiembrie. Pentru mai multe informatii cu privire la aceasta publicatie va asteptam la adresa http://medieresociala.ro/.
Revista Ekpirosis promoveaza in principal literatura si cultura, fiind o publicatiei destinata tinerilor scriitori, eseistilor, prozatorilor, poetilor, criticilor literari si de cultura etc. Revista Ekpirosis apare de 2 ori pe an, in lunile mai si februarie.
In anul 2011 Editura Lumen va asteapta la publicat. Pentru mai multe informatii accestai www.edituralumen.ro sau la adresa de email edituralumen@gmail.com

Editura Lumen
www.edituralumen.ro
Stire din categoria: Arta/Cultura
Date de contact
Elena Unguru
0740151455
prlumen@gmail.com
www.edituralumen.ro