Gastro Show & Seminar: un eveniment gastronomic intens!

Categorie: Turism

01 Ianuarie 2000
Peste 200 de bucatari si specialisti reprezentand hoteluri, restaurante, baruri, cafenele si alte unitati din sectorul alimentatiei publice au participat joi, 4 iunie 2009, la prima editie a Gastro Show & Seminar, eveniment organizat de revista Gastromedia, la Hotel Danubius Sovata.

Asa cum li s-a promis, vizitatorii au avut parte de un maraton gastronomic de exceptie, protagonisti fiind maestrii bucatari de mare valoare din gastronomia romaneasca si internationala, precum si specialisti ai artei de a mixa bauturile.

Accentul pe caracterul practic al evenimentului le-a fost de mare folos pasionatilor bucatariei, care si-au putut insusi pe parcursul show-urilor sustinute, o serie de aptitudini si deprinderi cu o aplicabilitate vasta in munca lor de zi cu zi.

Solutii pentru managementul locatiilor HoReCa

Conferinta cu care a debutat Gastro Show & Seminar a transmis participantilor informatii despre modificarile aduse de contextul economic actual asupra sectorului turistic in general, dar si despre influentele acestuia asupra gastronomiei si a comportamentului consumatorilor. Printre tematicile dezbatute am mai identificat o serie de idei si sugestii utile pentru managementul locatiilor HoReCa, precum si posibilitatile de a investi in domeniu prin atragerea fondurilor europene destinate acestui sector. Rolul formarii continue in arta culinara sau importanta valorificarii gastronomiei romanesti pe plan local si international s-au regasit de asemenea pe ordinea de zi a conferintei de la Sovata.

Gastro Show in toata regula

Atractiile principale ale evenimentului de la Sovata au fost, conform asteptarilor, demonstratiile live prezentate de invitatii profesionisti. Standurile la care s-au desfasurat acestea au fost asaltate de vizitatorii dornici de a prinde cate ceva din secretele meseriei.
Printre cei care au intretinut atmosfera cu show-uri dinamice si atractive se numara maestrul Jakob Hausmann, precum si cei mai valorosi bucatari membrii ANBCT – in frunte cu presedintele Dumitru Burtea, artistul campion in sculptura in fructe si legume Varga Károly, specialistul in mixologie Bogdan Nicolae sau vicepresedintele Asociatiei de Gastronomie din Ungaria, maestrul Toth Endre.

La fel ca orice arta insa, gastronomia se poate descrie mai greu in cuvinte si mai usor prin gust, miros si aspect. Chiar daca nu va putem transmite primele doua din aceste caracteristici, va invitam in continuare sa „degustati vizual” principalele momente, preparate sau personaje care au animat evenimentul Gastro Show & Seminar, vizitand pagina gastroshow.gastromedia.ro
Stire din categoria: Turism
Date de contact
Daniel Maior
Responsabil Promovare & PR
Gastro Show & Seminar
marketing@gastromedia.ro
gastroshow.gastromedia.ro