Egiptul tinteste primul loc in topul destinatilor din afara Europei preferate de romani

Categorie: Turism

Bucuresti 16 Martie 2010
Autoritatea Egipteana de Turism (ETA), organism guvernamental responsabil pentru promovarea Egiptului ca destinatie turistica in Romania, mizeaza pe o crestere cu 30% a numarului de turisti romani care isi vor petrece vacantele in Egipt in 2010. Chiar daca in 2009 procentul a scazut cu 20% fata de 2008, turismul in tara piramidelor a fost afectat cu aproximativ 10% mai putin, comparativ cu rata de scadere a pietei de turism la nivel international.

Analizand cifrele, ETA si-a adaptat propria strategie si a reusit sa-si optimizeze rezultatele pentru anul 2009. Reprezentantii biroului ETA din Varsovia, responsabili cu promovarea Egiptului in Cehia, Polonia si Romania afirma: „O scadere a pietei de turism era inevitabila, asa ca ne-am revizuit planul de promovare si am stabilit urmatorul obiectiv: indiferent care va fi procentul de scadere a pietei de turism, noi nu trebuie sa urmam acelasi ritm. Astfel, la sfarsitul anului 2009, s-a constatat faptul ca piata a scazut cu 25-30% in Polonia, Cehia, Romania; dar, pentru ca am anticipat si ne-am adaptat conditiilor economico-financiare din acea perioada, am reusit sa rezistam ritmului descendent, iar numarul turistilor care au vizitat Egiptul in 2009 a scazut cu 15-20%. Pentru noi acest aspect inseamna ca am castigat. Dovada concreta este faptul ca in trei tari Egiptul a scazut in medie cu 20%, dar pentru prima data in timpul crizei am fost pe primul loc in vanzarile de vara. In acest moment in Romania se vand bilete pentru perioada estivala, ceea ce nu se intampla inainte.”

In ceea ce priveste Romania in 2010, Autoritatea Egipteana de Turism si-a imbunatatit planul de promovare, luand in calcul scaderea cu 20% din 2009 si isi propune sa ajunga pe primul loc in topul destinatilor de vacanta din afara Europei. „In trei ani ne dorim sa devenim cea mai solicitata destinatie pe piata din Romania” sustine Ahmed Shokry consilier in cadrul Ministerului Turismului din Egipt. „Ne asteptam ca Egiptul sa creasca cu 30% in toata lumea in urmatorul an, ceea ce inseamna un rezultate chiar mai bun decat in 2008. Pentru Romania am revizuit si adaptat strategia pentru a depasi si remedia scaderea din 2009.”

In Cehia, Egiptul este pe locul trei in topul destinatilor preferate pentru vacantele de vara si pe locul intai pe toata perioada anului. In plus, reprezentantii ETA afirma ca au reusit sa faca profit in ciuda crizei, sa isi cresca cota de piata si sa creasca la capitolul vanzari pentru perioada estivala.

Autoritatea Egipteana de Turism a intrat in anul 2009 pe piata din Romania hotarata sa-i cucereasca pe cei dornici de calatorii si aventuri inedite prin cultura, istoria si distractiile pe care le ofera Egiptului. In completarea celor doua pachete de turism deja disponibile in Romania, si anume Marea Rosie si Valea Nilului, ETA a lansat la sfarsitul anului 2009 trei noi produse turistice care includ Golf, disponibil in 17 locatii, Spa, care cuprinde 6 regiuni si pachetul de vizite in cel mai mare desert.

Autoritatea Egipteana de Turism (ETA) este o institutie guvernamentala responsabila cu oferirea de servicii turistilor straini care viziteaza Egiptul. ETA a fost infiintata in martie 1981, in conformitate cu decretul prezidential nr.134, sub auspiciile Ministerului Turismului. Principalele obiective ETA sunt cresterea numarului de turisti in Egipt, prin promovarea trecutului antic al tarii si evolutia sa moderna, contribuind la depasirea obstacolelor in dezvoltarea traficului de turisti. www.facebook.com/egipt.undeincepetotul
Stire din categoria: Turism
Date de contact
Mihaela Iacob, PR Executive United

mihaela.iacob@unitecom.org
www.unitedcom.org